
Już w najbliższy piątek (14 października) na placu przed Urzędem Marszałkowskim rewia lokalnych przysmaków – w ofercie między innymi biosyropy, wędliny, sery, przetwory i powidła. Na kupujących będą czekały także dania na ciepło i degustacje. Początek o godzinie 10.
Podczas jarmarku będzie można kupić świeże produkty, wytwarzane od początku do końca w jednym gospodarstwie. Dostawcy przygotują też kuszący wybór ciepłych dań. Czarnina z gęsi z kluskami ziemniaczanymi, rosół z gęsi z kołdunami, pierogi z gęsiną, barszcz czerwony z pasztecikami, ciasto z borówkami lub brzoskwiniami to tylko niektóre z propozycji.
Zdrowe słodkości w postaci różnorodnych miodów będą dostępne na stoiskach:
Sery różnego rodzaju będą oferowały:
Warzywa oraz przetwory warzywne i owocowe zaoferują:
Wyroby mięsne, wśród których znajdą się wędliny i pasztety, wystawią:
Dostęp do zdrowych olejów zapewni stoisko Oleje Wielkie Rychnowo Michała Musiała (powiat golubsko-dobrzyński). Do stoiska OL-MAT z Kruszwicy (powiat inowrocławski) zapraszamy miłośników ryb w occie.
Świeże wyroby wytwarzane tradycyjnymi metodami będą do kupienia także w sklepie internetowym Lokalna Żywność. O otwarciu kolejnego okienka zakupowego będziemy informować.
Partnerem modułu jest Województwo Kujawsko-Pomorskie.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie