
Sprawdźcie przepis szefa kuchni hotelu Filmar Łukasza Lofka na sałatkę zimową. To propozycja na bazie warzyw i sałat.
Jeszcze niemal miesiąc kalendarzowej zimy przed nami. Szef kuchni hotelu Filmar Łukasz Lofek przygotował z tej okazji kolejny przepis na sałatkę sezonową. Tym razem to naprawdę prosta i szybka w przygotowaniu propozycja. Prezentujemy recepturę na cztery porcje:
- Mix sałat - 1 opakowanie - 250 g;
- Marchew - dwie średnie sztuki;
- Pietruszka - korzeń 2 szt. średnie;
- Świeży tymianek - 1/2 doniczki;
- Gorgonzola - 80 g;
- Pistacje - 20 g;
- Świeże Mango - 1 szt.;
- Oliwa - 100 ml;
- Sól, pieprz;
- 3 łyżki miodu;
- Musztarda - 2 łyżki;
- Bułka grahamka - 2 sztuki;
Sposób przygotowania:
W tym przypadku sposób przygotowania jest bardzo prosty. Wystarczy połączyć wszystkie podane wyżej składniki. Smacznego!
Chcesz być na bieżąco z informacjami z Torunia i okolic? Polub nas na Facebook
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Zima w tej szerokości geograficznej plus warzywa. Powodzenia!