Reklama

Szef kuchni hotelu Filmar poleca przepis na zupę szparagową

14/05/2023 05:30

Trwa sezon na szparagi, a więc mamy dla Was nowy przepis. Sprawdźcie propozycję szefa kuchni hotelu Filmar Łukasza Lofka na szparagową zupę krem z dodatkiem puree z czerwonej kapusty.

Krem ze szparag z puree z czerwonej kapusty. Takie danie wybrał dla Was szef kuchni hotelu Filmar Łukasz Lofek na ten miesiąc. To jedna z tych propozycji, które są proste w przygotowaniu, nie zajmują wiele czasu, a wiosną sprawdzą się idealnie. Do dzieła! Przepis standardowo na 4 porcje.

- Szparagi - 2 pęczki

- Ziemniak-  pół kilograma

- Bulion - 1.5 l

- Śmietana 34% - pół litra lub jogurt naturalny 500 g

- Sól, pieprz

- Kapusta czerwona - 200 g

- Masło - 100 g

Sposób przygotowania: 

Szparagi obieramy i kroimy na małe kawałki. Podsmażamy na maśle. Dodajemy ziemniaki, wszystko dalej podsmażamy, podlewamy bulionem i gotujemy około 30 min. Dodajemy śmietanę lub jogurt naturalny. Zagotowujemy, doprawiamy i blendujemy.

Puree z kapusty: 

Kapustę kroimy na małe kawałki. Podsmażamy na maśle, odrobina bulion i blendujemy na gładko. Masę wykładamy na talerz i możemy dołożyć np. rzodkiewkę.

Aplikacja ototorun.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Reklama

Wideo otoTorun.pl




Reklama
Wróć do