
Tego jeszcze u nas nie było! Sprawdźcie najnowszy przepis szefa kuchni hotelu Filmar Łukasza Lolka na wegańskie bezglutenowe papardelle z tofu i grzybami.
- W naszych kuchniach nie zapominajmy o bliskich, którzy preferują kuchnię wegańską oraz tych z celiakią. Dlatego dziś polecam wam wegańskie bezglutenowe papardelle z tofu i grzybami - mówi szef kuchni hotelu Filmar Łukasz Lofek.
Tym razem wspólnie z Łukaszem Lofkiem przygotowaliśmy dla Was wegańskie bezglutenowe papardelle z tofu i grzybami. Sprawdźcie ten przepis. W proporcjach, które podajemy poniżej, powinno starczyć na dwie osoby.
Składniki:
- Tofu – 1 sztuka,
- Pieczarka - 200 g.,
- Cukinia – 2 średnie sztuki,
- Cebula - 1 średnia sztuka,
- Mleko Kokosowe - 100-150 ml,
- Wino białe – 50 ml.
Przygotowanie:
Cukinie obieramy przy pomocy obieraczki, tak żeby powstały wstążki. Cebulkę kroimy w kostkę, a tofu w paski. Cebulę podsmażamy na oliwie i dodajemy pieczarki.
Gdy już się wszystko podsmaży, dodajemy białe wino i odparowujemy, następnie dodajemy mleko Kokosowe. Zagotowujemy, dodajemy curry, doprawiamy solą i pieprzem, lekko odparowujemy i wkładamy surową cukinię.
Zagotowujemy i możemy serwować. - Ja ozdobiłem talerz świeżym musztardowcem, który nadaje potrawie lekko musztardowy posmak. Smacznego! - dodaje Łukasz Lofek.
Chcesz być na bieżąco z informacjami z Torunia i okolic? Polub nas na Facebooku
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie