Reklama

Czas na wegańskie danie według szefa kuchni hotelu Filmar

30/01/2022 07:30

Tego jeszcze u nas nie było! Sprawdźcie najnowszy przepis szefa kuchni hotelu Filmar Łukasza Lolka na wegańskie bezglutenowe papardelle z tofu i grzybami.

- W naszych kuchniach nie zapominajmy o bliskich, którzy preferują kuchnię wegańską oraz tych z celiakią. Dlatego dziś polecam wam wegańskie bezglutenowe papardelle z tofu i grzybami - mówi szef kuchni hotelu Filmar Łukasz Lofek

Tym razem wspólnie z  Łukaszem Lofkiem przygotowaliśmy dla Was wegańskie bezglutenowe papardelle z tofu i grzybami. Sprawdźcie ten przepis. W proporcjach, które podajemy poniżej, powinno starczyć na dwie osoby. 

Składniki: 

- Tofu – 1 sztuka, 

- Pieczarka - 200 g.,

- Cukinia – 2 średnie sztuki,

- Cebula - 1 średnia sztuka, 

- Mleko Kokosowe - 100-150 ml, 

- Wino białe – 50 ml.

Przygotowanie: 

Cukinie obieramy przy pomocy obieraczki, tak żeby powstały wstążki. Cebulkę kroimy w kostkę, a tofu w paski. Cebulę podsmażamy na oliwie i dodajemy pieczarki.

Gdy już  się wszystko podsmaży, dodajemy białe wino i odparowujemy, następnie dodajemy mleko Kokosowe. Zagotowujemy, dodajemy curry, doprawiamy solą i pieprzem, lekko odparowujemy i wkładamy surową cukinię.

Zagotowujemy i możemy serwować. -  Ja ozdobiłem talerz świeżym musztardowcem, który nadaje potrawie lekko musztardowy posmak. Smacznego! - dodaje Łukasz Lofek.

Chcesz być na bieżąco z informacjami z Torunia i okolic? Polub nas na Facebooku

Aplikacja ototorun.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo otoTorun.pl




Reklama
Wróć do