Reklama

Wiosenna propozycja od szefa kuchni restauracji hotelu „Filmar”

28/03/2022 05:45

Sprawdźcie najnowszy przepis szefa kuchni hotelu Filmar Łukasz Lofka na krem z pieczonego selera, z nutką białej czekolady oraz salsą z pieczonej papryki i mięty.

Krem z pieczonego selera, z nutką białej czekolady oraz salsą z pieczonej papryki i mięty jet kolejnym tematem, który poruszamy na naszym kulinarnym szlaku. Poniżej przedstawiamy przepis szefa kuchni w hotelu "Filmar". Tradycyjnie prezentujemy ilość składników na 4 porcje.

Składniki:

- Seler bulwa - 400 g
- Śmietana 36% 0,3 l
- Bulion 1 l
- Biała czekolada 60 g
- Jabłko suszone 150 g

Sposób przygotowania: 

1. Seler obieramy i podsmażamy na oliwie, podlewamy bulionem, po 20 minutach dodajemy śmietanę.

2. Jabłko suszone doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 30 minut następnie biała czekolada i wszystko blendujemy.

Salsa z pieczonej papryki

Składniki:
- Papryka: po 1 sztuce każdego koloru
- Mięta -1 doniczka
- Oliwa gorczycowa - 3 łyżki
- Sol, pieprz
- Sok z cytryny: 1 szt

Sposób przygotowania:

13 kolory papryk po 1 sztuce opalamy nad palnikiem gazowym aż do czarnego koloru. Skóra musi się spalić. Następnie oczyszczamy ze skóry i pestek.

2. Papryki kroimy w kostkę, dodajemy oliwę, posiekaną miętę oraz odrobinę miodu. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy salsę na kremie.

Smacznego!

Aplikacja ototorun.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo otoTorun.pl




Reklama
Wróć do