
Sprawdźcie najnowszy przepis szefa kuchni hotelu Filmar Łukasz Lofka na krem z pieczonego selera, z nutką białej czekolady oraz salsą z pieczonej papryki i mięty.
Krem z pieczonego selera, z nutką białej czekolady oraz salsą z pieczonej papryki i mięty jet kolejnym tematem, który poruszamy na naszym kulinarnym szlaku. Poniżej przedstawiamy przepis szefa kuchni w hotelu "Filmar". Tradycyjnie prezentujemy ilość składników na 4 porcje.
Składniki:
- Seler bulwa - 400 g
- Śmietana 36% 0,3 l
- Bulion 1 l
- Biała czekolada 60 g
- Jabłko suszone 150 g
Sposób przygotowania:
1. Seler obieramy i podsmażamy na oliwie, podlewamy bulionem, po 20 minutach dodajemy śmietanę.
2. Jabłko suszone doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 30 minut następnie biała czekolada i wszystko blendujemy.
Salsa z pieczonej papryki
Składniki:
- Papryka: po 1 sztuce każdego koloru
- Mięta -1 doniczka
- Oliwa gorczycowa - 3 łyżki
- Sol, pieprz
- Sok z cytryny: 1 szt
Sposób przygotowania:
1. 3 kolory papryk po 1 sztuce opalamy nad palnikiem gazowym aż do czarnego koloru. Skóra musi się spalić. Następnie oczyszczamy ze skóry i pestek.
2. Papryki kroimy w kostkę, dodajemy oliwę, posiekaną miętę oraz odrobinę miodu. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy salsę na kremie.
Smacznego!
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie