
Charles Daigneault odwiedził toruńską restaurację La Nonna Siciliana, która w 2017 roku przeszła Kuchenną Rewolucję Magdy Gessler.
Kuchenne Rewolucje. Powroty to program, w którym finalista II edycji MasterChefa Charles Daigneault sprawdza, co po kilku miesiącach, a nawet latach, zostało z rewolucyjnych zmian Magdy Gessler. Czy właścicielom odwiedzanych przez nią restauracji wystarczyło zapału, żeby trzymać się wskazówek restauratorki, a może z wielkiej przemiany zostało wielkie… nic? Tym razem odcinek dotyczył restauracji La Nonna Siciliana, która - jak sama nazwa wskazuje - oferuje kuchnię sycylijską. Charles zamówił między innymi szynkę parmeńską z mozarellą, stek z tuńczyka i focaccię. I jak? - Wszystko było przepyszne, tuńczyk rewelacja! Jak się ma dobre produkty, to wystarczy... - tak podsumował degustację dań prowadzący program. Także Magda Gessler stwierdziła, że ta restauracja ma przed sobą wielką przyszłość. - Jest szansa, że będzie to najlepsza sycylijska restauracja w Polsce - powiedziała znana restauratorka, gwiazda programu Kuchenne Rewolucje.
La Nonna Siciliana to restauracja, która uczestniczyła w programie Kuchenne Rewolucje.
Sytuacja w restauracji, która znajduje się przy ulicy Łaziennej na toruńskiej Starówce po wizycie Magdy Gessler zmieniła się nie do poznania. Właściciel - Pan Maciej - tak to skomentował: - dzień po emisji Kuchennych Rewolucji to była bomba atomowa. Przez miesiąc musieliśmy odpuszczać rezerwacje, bo było ogromne zainteresowanie. Ludzie stale wchodzili i wychodzili. Magda Gessler pokazała nam jak powinna wyglądać organizacja restauracji, jakie błędy popełnialiśmy. I to wszystko poprawiliśmy, dlatego nam się udało.
Przypomnijmy, Magda Gessler przyznała restauracji najwyższe wyróżnienie w Kulinarnych Oscarach. La Nonna Siciliana dostała najwięcej, bo aż trzy poziomki.
(TUB)
fot. materiały promocyjne TVN
Chcesz być na bieżąco z informacjami z Torunia i okolic? Polub nas na Facebooku
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Jadłem tam rosół I pizzę, rosół był słaby i cienki, pizza miała super składniki, ale była pozbawiona wiodącego smaku i nijaka. Także nie rozumiem, nad czym te zachwyty.
Jeden wielki knot - scenariusz beznadziejnie napisany, same bzdety - trzeba mieć IQ poniżej zera aby taktować to poważnie. Taka rozrywka - a poważnie żarcie było lepsze przed odwiedzinami tej Pani - pozdrawiam
Komentarz do tego powyzej.Jesli jedzenie bylo lepsze przed rewolucjami,to dlaczego nie bylo klientow? Takie pitolenie.