
Zbliża się grudzień, warto więc pomyśleć nie tylko o świętach spędzanych w domu, lecz także o wigilii firmowej. Takie spotkania są zwykle okazją do integracji, wspólnego ucztowania i rozmów, na które zwykle nie ma czasu w pędzie dnia codziennego. Gdzie warto zorganizować wigilię firmową w Toruniu? Podpowiadamy!
Jeśli chcecie, by wigilia firmowa odbyła się w klimatycznym, zabytkowym wnętrzu, proponujemy restaurację Hotelu Gromada przy ul. Żeglarskiej 10/14. Lokal oferuje aż trzy odsłony świątecznego menu. Pierwsza propozycja zawiera serwis talerzowy - tradycyjny barszcz czerwony z pasztecikiem faszerowanym grzybami i kapustą oraz filet z sandacza w sosie porowym, serwowany z ziemniakami puree oraz zestawem warzyw gotowanych. Poza tym goście będą mogli spróbować zimnych przystawek takich jak śledź w oleju, sałatka jarzynowa, szparagi w szynce oraz łosoś wędzony nadziewany serkiem ziołowym. Na deser Szef Kuchni proponuje sernik i ciasto korzenne z powidłami. Cena takiego zestawu wynosi 80 zł za osobę, a kolacja może trwać do 4 godzin.
Druga propozycja Zajazdu Staropolskiego składa się z bufetu gorącego, bufetu na zimno oraz bufetu na słodko. Wśród potraw podawanych na gorąco znalazła się grzybowa z makaronem, pierogi z kapustą i grzybami, miruna w migdałach, polędwiczki w sosie kurkowym, ziemniaki oraz surówki. Z kolei na zimny bufet składają się takie dania jak: śledź w oleju, ryba po grecku, sałatka jarzynowa, galaretki rybne, karp w galarecie, galantyna drobiowa oraz schab po warszawsku. W menu znalazły się również słodkości – jabłecznik, ciasto korzenne z powidłami, a także makowiec. Cena takiego zestawu wynosi 100 zł za osobę, a wigilia może trwać do 4 godzin.
Restauracja Hotelu Gromada proponuje również menu wigilijne w cenie 120 zł za osobę. Taka uroczystość może trwać nawet do 6 godzin. Na bufet gorący składają się: barszcz czerwony z kołdunami, krem grzybowy na zakwasie z kapusty, pierś z kaczki w sosie owocowym, krokiety nadziewane grzybami i kapustą, karp Saute, zraz zawijany wołowy, ziemniaki z wody, kluski półfrancuskie, zestaw warzyw gotowanych i bukiet surówek. Oprócz potraw podawanych na gorąco w menu znalazły się także zimne przekąski i dania takie jak: śledź w śmietanie, pstrąg w galarecie, rolada z indyka nadziewana śliwką, schab z morelą, sałatka jarzynowa i babeczki wytrawne nadziewane wędzoną rybą. Bufet słodki to przede wszystkim ciasta – sernik, makowiec oraz ciasto korzenne z powidłami, a także owoce i kompot z cynamonem i przyprawami korzennymi.
Do każdego menu podawane są napoje - kawa, herbata, woda i sok.
W Zajeździe Staropolskim mamy do wyboru kilka pomieszczeń. W największym z nich, sali restauracyjnej, może świętować aż 65 gości. Z kolei sala bankietowa pomieści 20 osób. Wigilię firmową można także zorganizować w jednej z dwóch sal konferencyjnych. Mniejsza z nich mieści maksymalnie 15 osób, natomiast większe pomieszczenie przeznaczone jest nawet dla 50 gości. A jeśli wolicie świętować w siedzibie firmy, każde z przedstawionych menu możecie zamówić jako catering.
Niezależnie od tego, jak chcecie, by wyglądała wasza wigilia firmowa, restauracja Zajazd Staropolski sprosta Waszym oczekiwaniom. Szef kuchni oraz doświadczony personel zadba o to, by potrawy były świeże, smaczne i przywodziły na myśl najlepsze święta.
Chcesz być na bieżąco z informacjami z Torunia i okolic? Polub nas na Facebooku
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Wigilię firmową mieliśmy rok temu i było strasznie sztywno dlatego tym razem będzie to mikołajkowo-gwiazdkowe spotkanie organizowane przez Amer Event. Nie będzie dzielenia się opłatkiem czy śpiewania kolęd za to są zaplanowane różne atrakcję. Będzie nawet ścianka do pamiątkowych zdjęć :D