
Od niedawna w restauracji Zajazd Staropolski Hotelu Gromada obowiązuje nowa wkładka sezonowa do menu. Znalazły się w niej tradycyjne potrawy, lubiane przez gości lokalu.
W zabytkowej kamienicy przy ul. Żeglarskiej 10/14, która niegdyś należała do dziadka Mikołaja Kopernika, mieści się restauracja Zajazd Staropolski. Lokal specjalizuje się w kuchni staropolskiej i w takim klimacie utrzymana jest również letnia wkładka szefa kuchni.
W sezonowym dodatku do karty znajdziemy chłodnik litewski ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką, idealny na upalne lato. Na drugie danie szef kuchni poleca roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie pomidorowym bądź kotlety de volaille z ziemniaczanym purée i groszkiem z marchewką. Z kolei na bardziej wymagających smakoszy czeka bryzol, czyli polędwica wołowa z pieczonymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.
W najnowszej wkładce do menu znajdziemy również pyszne desery – pieczone jabłko podawane z cynamonem, kruszonką i lodami oraz przysmak uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych – deser Pavlova. Do każdego posiłku cytrynowa, orzeźwiająca lemoniada gratis.
Zajazd Staropolski to miejsce idealne na obiad z rodziną. W menu znajdziemy specjały kuchni polskiej w przystępnych cenach. Smak serwowanych potraw podkreśla wyjątkowe, zabytkowe wnętrze. Gdy przebywamy w Zajeździe Staropolskim, hasło gotyk na dotyk nabiera dosłownego znaczenia. To budynek z wieloletnią tradycją, który powstał jeszcze w czasach średniowiecza. W klimat tego miejsca idealnie wpisują się więc domowe, dobrze znane Polakom smaki.
(Sara Watrak)
Chcesz być na bieżąco z informacjami z Torunia i okolic? Polub nas na Facebooku
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie