Burgery coraz modniejsze w Toruniu i całej Polsce. Jednak trzeba je wybierać mądrze!

05/12/2017 12:00
Relaks, Burgery coraz modniejsze Toruniu całej Polsce Jednak trzeba wybierać mądrze! - zdjęcie, fotografia

Najpierw zapiekanki i hot-dogi, potem kebaby, a teraz burgery. W Toruniu i całej Polsce zapanowała prawdziwa moda na bułkę z wołowiną. Jednak gastronomiczni eksperci ostrzegają - burgery należy wybierać mądrze!

Oczywiście moda na dany produkt nie przychodzi łatwo. Przysmak powinien być smaczny, w miarę ekskluzywny, oryginalny i oczywiście w niezłej cenie, na którą może pozwolić sobie niemal każdy. Właśnie tak było ze wszystkimi produktami, które wymieniliśmy wcześniej.

W dzisiejszych czasach moda na burgery nie dziwi. Bułki z wołowiną i dodatkami są zazwyczaj bardzo fajnie opakowane, a zdjęcie burgera dobrze wygląda w mediach społecznościowych. Bo właśnie foodporn (fotografowanie produktu przed zjedzeniem i wstawienie na media społecznościowe) jest niezwykle ważny dla młodzieży i nawet dorosłych, którzy są uzależnieni od internetu.

Jak przebiły się burgery skoro w każdym większym mieście znajdziemy po kilka albo nawet kilkanaście znanych sieciówek z hamburgerami i innymi fast-foodami? Okazuje się, że Polacy stali się bardziej świadomi tego co jedzą i jak dane produkty wpływają na ich samopoczucie, wagę i zdrowie.

Właściciele Byczego Burgera w Toruniu przyznają, że ich restauracje odwiedza coraz więcej "burgerowych ekspertów". Niektórzy z nich wpadają nawet na pomysły na burgera miesiąca lub zmiany w menu. Klienci mają też świadomość, że przygotowanie burgera to nie jest prosta sprawa.

- To wymaga dłuższej chwili i skupienia, trzeba też cały czas pilnować mięsa. Poza tym to nie jest fast food i każdy, kto był już u nas wcześniej wie, że trzeba trochę poczekać. Klienci liczą się z długim czasem oczekiwania, jeśli wiele osób jednocześnie będzie chciało dostać takiego burgera, jakiego przygotowujemy i takiej jakości na jakiej nam zależy - przyznaje Paweł Stolarczyk z Byczego Burgera.

Jednak musimy uważać do jakich burgerów chodzimy i jaką podają tam wołowinę. Jeśli jest dobrze przyrządzona, to może ona nawet poprawić nasze zdrowie. Potwierdza to naukowiec Stephen Smith. Amerykanin stwierdził, że bydło musi być hodowane na odpowiedniej diecie, a pozyskane z niego mięso trzeba przygotować w odpowiedni sposób. 

- Chcieliśmy dać klientom wołowinę grubo mieloną, żeby było czuć konsystencje tego mięsa, najlepiej wołowinę siekaną, soczystą. Okazało się, że klient docenia wołowinę drobno mieloną, gdzie nie wyczuwa poszczególnych cząstek mięsa. Musieliśmy temu ulec i dostosować się do oczekiwań Polaków, mieszkańców Torunia. Po tych drobnych korektach okazało się, że nasze burgery robią się coraz bardziej popularne - twierdzi Paweł Stolarczyk z Byczego Burgera.

Chcesz być na bieżąco z informacjami z Torunia i okolic? Polub nas na Facebook

Reklama

Burgery coraz modniejsze w Toruniu i całej Polsce. Jednak trzeba je wybierać mądrze! komentarze opinie

Dodajesz jako: |
Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie

Kalendarz

Najbliższe imprezy
Reklama


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez ototorun.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Tub Tomasz Urbański z siedzibą w Toruń 87-100, Winnica 41

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"